Posted by on 11/05/2023

Бойовики «Хамасу» використовують лікарні в Секторі Гази як операційні бази в «систематичній» спробі приховати свою військову діяльність, пише видання Bloomberg.

ЗМІ пишуть про те, що представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі надав докази наявності інфраструктури бойовиків «Хамасу» всередині та навколо двох великих клінік після твердження, що штаб-квартира «Хамасу» розташована під головним медичним закладом території.

«Використання «Хамасом» лікарень для маскування своєї військової машини має систематичний характер», – заявив Хагарі.

За його словами, побудована в Катарі лікарня імені шейха Хаміда бен Халіфи аль Тані розташована над тунелем, який використовує «Хамас». Бойовики цього угруповання обстрілювали ізраїльські війська зсередини лікарні, додав він.

Інша клініка, Індонезійська лікарня, використовується «Хамас» для приховування підземного командно-контрольного центру, сказав Хагарі. За його словами, за 75 метрів від лікарні розташований пусковий майданчик для ракет «Хамасу».

27 жовтня ізраїльська армія заявила, що військовий штаб «Хамасу» перебуває в лабіринті тунелів і підземних комплексів під лікарнею Аль-Шіфа, найбільшим медичним комплексом Сектора Гази.

 

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading