Posted by on 02/24/2021

У Державній прикордонній службі повідомили, що на Луганщині присудили п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки одному з організаторів незаконного «референдуму» на Донбасі 2014 року.

«У березні 2020-го прикордонники викрили місцевого жителя, який у 2014 році виконував функції голови виборчої комісії на незаконному «референдумі» в населеному пункті Передільське, що на Луганщині. Учора, 23 лютого 2021 року, Біловодський районний суд Луганської області визнав громадянина України, причетного до організації та проведення нелегітимного «референдуму», винними у скоєнні злочину та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки», – йдеться в повідомленні пресслужби ДПСУ.

У відомстві кажуть, що продовжують працювати над «виявленням та притягненням до кримінальної відповідальності прихильників «руського міра».

У 2014 році на непідконтрольних українській владі територіях Донбасу пройшов так званий «референдум», після якого угруповання «ДНР» та «ЛНР» проголосили «незалежність» і попросилися до складу Росії. Київ назвав ці «референдуми» незаконними. Москва тоді заявила, що «з повагою» ставиться до результатів голосування, але не визнала їх.

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading