Posted by on 12/12/2020

Міністерство закордонних справ України висловило протест проти рішення уряду Росії розширити перелік українських громадян, які підпадають під «спеціальні економічні заходи». Про це йдеться в заяві відомства 12 грудня.

«МЗС України рішуче засуджує спробу тиску на народних депутатів України та представників українського суспільства. Цей протиправний крок є продовженням Російською Федерацією агресії проти України в усіх її формах і проявах», – йдеться в заяві.

Як додають у міністерстві, Україна залишає за собою право реагувати «відповідно до норм та принципів міжнародного права».

7 грудня російський уряд оприлюднив доповнення до санкційного списку проти українських громадян. Серед нових підсанкційних українців, наприклад, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і низка народних депутатів.

Читайте також: Конгрес США схвалив оборонний бюджет із новими санкціями проти «Північного потоку-2» і допомогою Україні

Восени, 4 вересня російський уряд запровадив санкції проти групи народних депутатів України, в тому числі проти п’ятого президента України, народного депутата й лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка.

Росія заявила про запровадження санкцій щодо України в жовтні 2018 року. Перелік був розширений в грудні того ж року. У обмежувальний список тоді потрапили 322 фізичних особи та 68 юридичних осіб. Для них передбачені блокування безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії, а також заборона на виведення капіталу за межі Росії.

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading