Posted by on 08/19/2020

Україна відправила гуманітарну допомогу до Лівану, в столиці якого Бейруті на початку місяця стався руйнівний вибух, повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ.

«У Всесвітній день гуманітарної допомоги з Києва відбув літак із медикаментами та продовольством для постраждалих внаслідок вибухів у Бейруті. Бажаємо ліванському народу витримки та міцного духу у подоланні наслідків жахливої трагедії», – йдеться в повідомленні МЗС у твітері вранці 19 серпня.

 

Напередодні посол України в Лівані Ігор Осташ повідомив, що у вантажі, «як і просили ліванці», – медичні препарати і пшеничне борошно.

17 серпня Кабінет міністрів України розпорядився виділити з резервного фонду державного бюджету 8,4 мільйона гривень Міністерству внутрішніх справ для надання гуманітарної допомоги постраждалому від вибуху населення в Бейруті.

Потужний вибух у порту Бейрута стався 4 серпня. Внаслідок трагедії загинули понад 170 людей, більше ніж шість тисяч – поранені, сотні тисяч людей залишилися без житла.

У засобах масової інформації з’явилися дані, що, попередньо, причиною вибуху була недбалість: 2 750 тонн аміачної селітри, яку використовують у добривах та бомбах, протягом шести років зберігали без відповідних заходів безпеки. Втім, президент Лівану Мішель Аун також припустив, що вибух міг бути умисним.

 

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading