Posted by on 07/17/2020

Правляча партія «Слуга народу» 16 липня визначилася зі своєю кандидаткою на посаду мера Києва – нею стала чинна народна депутатка Ірина Верещук.

Як повідомив на брифінгу президент України Володимир Зеленський, кандидатів обирали з огляду як на голоси парламентської фракції, так і на соціологію.

«В нас було п’ять кандидатів, я вважаю, що вони всі потужні. Вони всі будуть допомагати, ми так домовилися, нашому обраному кандидату. Був виступ по п’ять-сім хвилин у кожного, дуже стисло, коротко свої кроки, як людина збирається боротися», – сказав Зеленський.

 

Він повідомив, що праймеріз партії складалися з трьох оцінок: голосування фракції, соціологічних рейтингів та бал від нього самого.

«Сьогодні всі три бали отримала Ірина Верещук, яка буде найкращим, найрозумнішим (я в цьому вже впевнений, тому що ми бачили різних кандидатів, найсимпатичнішим кандидатом», – заявив президент.

На пораду голови партії Олександра Корнієнка бути «обережніше» з висловлюваннями про зовнішність Верещук Зеленський відповів: «Чого? Що вона симпатичніша за Дубінського? Це не сексизм, я говорю правду».

Читайте також: «Допустиме десь у бані» – заступник голови Ради прокоментував «корабельну сосну», Корнієнка та Арахамію​

Зі свого боку Корнієнко заявив, що «Слуга народу» має «непогані перспективи в місті Києві» і планує вести нових людей в органи столичної влади.

Голова фракції Давид Арахамія додав, що кандидатка від «Слуги народу», на його думку, «точно переможе» Віталія Кличка.

«За Ірину з самого початку були, тому що жінка-кандидат точно переможе відомого спортсмена. Тому що на ринг вони не вийдуть, фізична сила не може бути застосована, а інтелектуальна сила – ми в своєму кандидаті набагато впевненіші, ніж опонент», – пояснив свою позицію народний депутат.

 

Ірина Верещук, своєю чергою, подякувала своєї політичній силі і додала, що готова зустрітися з Кличком на дебатах.

«Я запрошую пана Кличка, користуючись нагодою, на дебати», – зазначила вона.

Окрім Верещук, на кандидування від «Слуги народу» на посаду мера Києва претендували Микола Тищенко, Дмитро Гурін, Олександр Качура та Олександр Дубінський.

 

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading