Posted by on 06/17/2020

Верховна Рада ухвалила проєкт постанови про звіт Тимчасової слідчої комісії для здійснення парламентського контролю «за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років».

Звіт ТСК підтримали 307 народних депутатів. Проти висловилися четверо, 33 парламентаря утрималися, 32 не голосували.

Документ містить висновки народних депутатів у справах про замах на херсонську активістку Катерину Гандзюк, внаслідок якого вона померла, напади на одеського активіста Сергія Стерненка у 2018 році та напад на суддю Ларису Гольник в листопаді 2017-го.

Читайте також: ТСК з нападу на Гандзюк та інших активістів висловилася щодо «справи Стерненка»​

Депутати вказують на хиби в розслідуваннях. Наприклад, вказують на неправильну, згідно з їхньою позицією, кваліфікацію у справі про напад на Гольник.

«Комісія виявила конкретні факти та свідчення, які можуть свідчити про неналежне розслідування у справах Гандзюк та Стерненка, а тому наголошує на необхідності продовження своєї роботи для подальшого проведення перевірки відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів», – також стверджують автори звіту.

Депутати дійшли висновку, що необхідно продовжувати контролювати хід розслідування справи Гандзюк, досудового розслідування нападів на Стерненка та нападу на Гольник і її чоловіка Ігоря Гавриленка.

Читайте також: Стерненку змінили адресу домашнього цілодобового арешту на фактичну адресу​

ТСК пропонує доручити голові Верховної Ради Дмитрові Разумкову направити звіт до Кабінету міністрів, Офісу Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, Національної поліції , Міністерства внутрішніх справ «з метою перевірки викладеної у ньому інформації та, за наявності підстав, вжиття зазначеними органами передбачених законом заходів реагування».

У грудні 2019 року Верховна Рада проголосувала за утворення Тимчасової слідчої комісії для здійснення парламентського контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років.

 

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading