Posted by on 05/03/2020

Колишній прем’єр-міністр України Олексій Гончарук вважає непродуманою, як він висловився, «непропорційність карантину». Про це екскерівник уряду сказав в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

«Я не розумію, чому «Епіцентр» (мережа будівельних гіпермаркетів, яка з певними обмеженнями продовжила роботу за умов карантину – ред.) може працювати, наприклад, а перукарня – ні. Мені незрозуміло це. Я думаю, що багато таких непродуманих речей», – наголосив Гончарук.

Колишній прем’єр відзначив, що «якщо уряд найближчим часом не припинить або значно не послабить карантин, то він припиниться сам».

«Те, що я спостерігаю на вулицях і з розмов з моїми друзями, колегами, а я багато спілкуюся з різними людьми, з різних регіонів у тому числі, я бачу, що люди не те, щоб дуже втомилися, у них просто ресурси закінчуються сидіти на карантині. У цьому плані я думаю, що потрібно виходити з карантину якомога швидше», – вказав Гончарук, додавши, що «потрібно усвідомлювати всі ці ризики (спалаху захворюваності на COVID-19 – ред.), але важливо не перегнути палицю».

 

12 березня в Україні розпочався карантин у навчальних закладах через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. З 17 березня заборонена роботу закладів розваг та громадського харчування (окрім приготування їжі на винос), обмежений рух транспорту. Працюють продуктові магазини та аптеки, а також, із певними застереженнями, магазини будівельних матеріалів (такі, як мережа гіпермаркетів «Епіцентр»), інтернет-магазини тощо.

Наприкінці квітня уряд дозволив відновити роботу продовольчих ринків. Представники малого бізнесу також вимагають від уряду скасування обмежень на свою роботу.

 

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading