Posted by on 02/04/2020

Суддя підконтрольного Росії Судакського міського суду Михайло Іванов ухвалив рішення про скасування умовного засудження до закінчення випробувального терміну щодо фігуранта «справа 26 лютого» Мустафи Дегерменджі. Про це повідомляє кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

Мати Мустафи Дегерменджі Аліє Дегерменджі повідомила, що російський прокурор не заперечував проти зняття звинувачень.

«Вирок вступить у законну силу протягом 10 днів. Чесно кажучи, не очікувала навіть. Емоції зашкалюють. Ми, їдучи туди, думали, що так швидко не закінчиться. Тому що справа велика, там були і постраждалі. Але коли вони зайшли до суду і майже відразу вийшли, я, звичайно, не очікувала. Ми їхали в машині додому, і я просто не могла сидіти на місці. Я зараз дуже хочу, щоб кожна мама, сестра, дружина, дочка відчули те ж саме, що і я. Це непередаване відчуття, коли твій син нарешті вільний!», – розповіла Аліє Дегерменджі.

21 листопада прокуратура АРК повідомила про підозру двом суддям підконтрольного Росії Верховного суду Криму, які брали участь у процесі в «справі 26 лютого».

Підконтрольний Кремлю Центральний районний суд Сімферополя 19 червня 2018 року засудив фігурантів справи про протести 26 лютого 2014 року в Сімферополі до умовних термінів. Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі отримали по 4 роки і 6 місяців умовно, Арсен Юнусов і Ескендер Кантемиров – 4 роки умовно, Ескендер Емірвалієв – 3 роки і 6 місяців умовно з випробувальним терміном 3 роки кожному.

26 лютого 2014 року перед будинком кримського парламенту відбувся масштабний мітинг прихильників і противників територіальної цілісності України. У числі перших були кримськотатарські і проукраїнські активісти, їм протистояли проросійські активісти.

У січні 2015 року кримське управління Слідчого комітету Росії порушило кримінальну справу про масові заворушення на мітингу 26 лютого.

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading