Posted by on 01/24/2020

Президент України Володимир Зеленський під час візиту в Ізраїль зустрівся з прем’єр-міністром країни Біньяміном Нетаньягу. Про це повідомляє пресслужба українського президента.

«Сторони підтвердили обопільний намір розвивати двосторонній політичний діалог. Було також відзначено наявний потенціал для активізації торговельно-економічної та інвестиційної співпраці між Україною та Ізраїлем. Володимир Зеленський висловив сподівання на якнайшвидше набуття чинності двосторонньою Угодою про вільну торгівлю, яку Україна ратифікувала у серпні 2019 року», – мовиться у повідомленні.

Як зазначається, Зеленський також нагадав про численні відмови українцям у в’їзді в Ізраїль та зазначив, що цю проблему треба врегулювати найближчим часом.

 

Під час спільного виступу з Нетаньягу Зеленський розповів про українських Праведників народів світу, котрі, ризикуючи життям, рятували євреїв від нацистів, зокрема про кримську татарку Саїде Аріфову, «яка мешкала в окупованому нацистами Криму та приховала національність своїх вихованців», а також про українського священика Греко-католицької церкви Омеляна Ковча, який рятував євреїв, видаючи їм посвідки про хрешення.

Президент розповів історію своєї сім’ї, зокрема, що троє братів його дідуся стали жертвами Голокосту.

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading