Posted by on 05/10/2019

Тегеран не вестиме переговорів зі Сполученими Штатами, заявив заступник командувача Корпусу вартових революції Ядолла Джавані на наступний день після того, як президент США Дональд Трамп запросив керівництво Ірану «зв’язатися» з ним.

«Переговорів з Америкою не буде», – цитує Джавані проурядове інформаційне агентство Tasnim.

Він також заявив, що Вашингтон не наважиться почати бойові дії проти Ірану.

Читайте також: Іран: аятола Хаменеї змінив командувача Корпусу вартових Ісламської революції​

9 травня Трамп у своєму виступі не став виключати військового протистояння з Іраном, однак зазначив, що лишається відкритим до переговорів з іранською владою.

«Що мені хотілося б побачити з боку Ірану – щоб вони зі мною зв’язалися», – сказав він журналістам у Білому домі.

6 травня стало відомо, що Сполучені Штати відправили авіаносне ударне з’єднання до близькосхідного регіону – згідно з позицією Вашингтону, цей крок став відповіддю на загрози американським інтересам з боку Ірану.

Також до бази США в Катарі прибули американські винищувачі B-52.

Читайте також: Країни ЄС відкинули «ультиматум» Ірану і висловили жаль через санкції США

Представник Ірану в ООН Маджид Тахт Раванчі назвав заяви про іранську загрозу «фейковими розвідданими» і сказав, що їх «зробили ті самі люди», які готували вторгнення США до Іраку у 2003 році.

Напруга між Тегераном та Вашингтоном зросла з того моменту, як адміністрація Трампа вирішила вийти з ядерної угоди 2015 року та заново запровадити санкції проти Ірану. Трамп назвав ядерну угоду (згідно з якою Іран погодився обмежити свою ядерну програму в обмін на послаблення санкцій) – «фатально хибною», позаяк вона не поширювалася на програму ракетного озброєння та ймовірну підтримку Тегераном терористичних угруповань.

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading