Posted by on 04/29/2019

Команда обраного президента України, коміка Володимира Зеленського звинуватила оточення чинного президента Петра Порошенка в «тісній співпраці… з російськими медіа з метою дискредитації» Зеленського; в оточенні Порошенка звинуватили команду Зеленського у «відвертій брехні».

У фейсбучному дописі з заявою про висновок команди Зеленського про таку співпрацю жодних її прямих доказів при цьому не навели.

У заяві згадано, зокрема, про помилкове твердження народного депутата Володимира Ар’єва (фракція «Блок Петра Порошенка») щодо присутності поруч із Зеленським під час його перебування в Туреччині проросійського німецького політика Ґреґора Ґізі. Команда Зеленського визнала, що Ар’єв визнав свою помилку і вибачився, але назвала його «фейкотворцем» і заявила, що «його брехливе повідомлення набуло розповсюдження у ЗМІ».

Крім того, в заяві згадано про непідтверджені твердження щодо обставин перебування Зеленського в Туреччині російського каналу в месенджері «Телеґрам» під назвою «Нєзиґарь», який неофіційно пов’язують із Кремлем. «І знову ця брехня набула розголосу серед відданих прихильників ще діючого гаранта Конституції, а також у засобах масової інформації», – заявили в команді Зеленського.

«Під час короткострокового відпочинку Володимира Зеленського на закриту територію готелю пробралися журналісти телеканалу «Росія», які представилися гостями готелю, відверто збрехавши, і навіть сфотографувалися із Володимиром Зеленським, а потім намагалися організувати провокацію. Питання – кому це вигідно? Відповідь очевидна», – заявили також у Зеленського.

У заяві не пояснено, яким чином згадані випадки мають нібито свідчити про «тісну співпрацю» оточення Порошенка з російськими медіа з метою дискредитації Зеленського.

«Але відповідальність неминуча. І вона вже незабаром. Адже короткостроковий та досить неспокійний відпочинок Зеленського вже завершився. Він повертається до справ. Для декого вони можуть стати кримінальними», – пригрозили у Зеленського.

Сам Володимир Зеленський, як і з приводу більшості подій останніх днів, нічого про це не заявляв.

Відповідь його команді дав Володимир Ар’єв, допис якого став причиною одного зі звинувачень оточення Зеленського. Ще раз визнавши свою помилку і згадавши про своє вибачення, депутат наголосив: «У відповідь ми отримали відверту брехню Зе-команди про співпрацю з росЗМІ. Раджу Зе-фейкотворцям приїхати у червні в ПАРЄ і побачити наочно нашу «співпрацю», наприклад, зі Скабєєвою, яка перед виборами була така мила стосовно Зеленського, хоч тепер і змінила наратив. Або подивитися YouTube з попередніх «співпраць». І щось мені підказує – колективний Зеленський вибачатися не стане».

«Коли звинувачення у фейку саме містить фейк – це верх цинізму», – додав Ар’єв у коментарях.

Ольга Скабєєва, ведуча російського державного телеканалу «Росія-1», оприлюднила в соцмережах анонс передачі цього каналу з відеозаписом зустрічі представників каналу з Зеленським у Туреччині, про яку його команда згадувала як про нібито зразок співпраці оточення Порошенка з російськими ЗМІ.

Раніше в Парламентській асамблеї Ради Європи Ар’єв та інші члени делегації України мали кілька гострих протистоянь зі Скабєєвою, відомою її пропагандистською прокремлівською позицією, неприхильною до України.

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading