Posted by on 08/12/2018

Вибух на складі озброєнь у провінції Ідліб на північному заході Сирії призвів до загибелі не менш ніж 36 цивільних людей, серед них 12 дітей, повідомили сирійські активісти.

Опозиційна добровольча організація цивільної оборони, відома як «Білі шоломи», повідомила, що вибух стався в місті Сармада неподалік кордону з Туреччиною.

Один із добровольців-рятувальників повідомив німецькому агентству «Дойче Прессе-аґентур», що внаслідок вибуху також поранені не менш ніж 70 людей, і рятувальники продовжують розбирати руїни на місці вибуху, щоб дістати інші жертви.

Базоване в Лондоні Сирійське бюро спостереження за правами людини, що має інформаторів на місцях подій, спершу говорило про 18 загиблих, але потім уточнило, що число виявлених у руїнах жертв зростає.

Наразі не ясно, чи всі загиблі – цивільні особи. Також іще не ясна причина вибуху.

За даними лондонського бюро, склад, розташований у підвалі будинку, належав торговцям зброєю, пов’язаним із угрупованням «Організація визволення Великої Сирії», або «Хаят Тахрір аш-Шам», яке, у свою чергу, пов’язане з екстремістською мережею «Аль-Каїда».

Із цим угрупованням нині ведуть боротьбу у провінції Ідліб сирійські урядові сили.

Протягом останніх трьох років унаслідок низки домовленостей між урядом і різними угрупованнями його противників тисячі повстанців і членів їхніх родин були вивезені з різних регіонів Сирії, оточених урядовими військами, до провінції Ідліб.

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading