Posted by on 08/12/2018

Рейтинг підтримки президента Росії Володимира Путіна впав до рівня 2013 року, свідчать результати опитування російського фонду Громадська думка. 

Респондентам запропонували відповісти на питання, кого б з кандидатів вони підтримали на виборах, якщо б вони відбулися 12 серпня. 45% опитаних сказали, що проголосували б за Путіна. 

Це найнижчий показник за останні п’ять років. Найвищий рейтинг Путіна, 74%, був зафіксований соціологами у 2015 році. Нагадаємо, що в 2014-му російська влада окупувала Автономну республіку Крим на півдні України, а також розв’язала війну на Донбасі. 

Дослідження фонду Громадська думка також показало, що російські громадяни стали менше довіряти Путіну: 24% опитаних сказали, що безумовно довіряють, в той час як абсолютно не довіряють – 17% респондентів. 

Як повідомляло Радіо Свобода, згідно опитування «Левада-центру», взяти участь у масових протестах проти падіння рівня життя готові 28% росіян. При цьому в лютому 2017 року на протести були готові виходити 12% респондентів, в березні 2018 – 8%.

18 березня 2018 року Володимир Путін був переобраний на новий 6-річний термін, набравши 76,7 відсотків голосів виборців. За даними ЦВК Росії, за Путіна проголосували понад половина тих, хто брав участь у виборах – понад 56 мільйонів осіб.

 * * *

65-річний Володимир Путін фактично керує Росією з 31 грудня 1999-го, коли подав у відставку попередній президент Борис Єльцин. У 2008 – 2012 роках президентом був обраний Дмитро Медведєв. Сам Путін не балотувався на виборах через законодавчі обмеження. У цей період він обіймав посаду прем’єр-міністра.

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading