Posted by on 03/17/2023

Президент  Молдови Майя Санду заявила, що не бачить загрози війни в Молдові, поки Росія продовжує війну проти України, незважаючи на те, що, за її словами, Росія намагається дестабілізувати її країну. Про це вона сказала під час своєї промови в парламенті.

«Немає ніякої небезпеки війни в Молдові, поки Україна воює», – сказала в парламенті Санду, яку цитує агенція Reuters. – «Хочу запевнити наших громадян, що зараз Молдові не загрожує війна. Російська армія не може потрапити сюди, поки Україна тримається – і (таким чином) захищає Молдову. Ми вдячні українцям за їхню хоробрість і волелюбність».

За її словами, у 2030 році Молдова повинна стати членом Європейського Союзу.

«Я закликаю всі політичні сили поставити вступ до ЄС вище всіх інтересів і беззастережно підтримувати цей рух», – сказала Санду.

Вона повторила звинувачення у тому, що Росія хоче дестабілізувати Молдову. Хоча Москва це заперечує.

Санду сказала, що Росія, війська якої розташовані в сепаратистському регіоні Молдови Придністров’ї, продовжуватиме намагатися дестабілізувати її країну «зсередини», і похвалила правоохоронні органи за блокування спроб посіяти хаос.

Молдова, невелика країна з населенням 2,6 мільйона людей, яка розташована між Україною та Румунією, стикається з численними проблемами, включаючи енергетичну кризу, зростання бідності та соціальну напругу, які посилилися війною Росії проти України.

Останніми тижнями влада Молдови заарештувала кількох ймовірних проросійських активістів, які, за їхніми словами, намагалися потрапити в країну. У столиці Кишиневі також було кілька акцій протесту, організованих проросійською партією.

 

 

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading