Posted by on 03/09/2023

Міністерство внутрішніх справ Грузії повідомило про звільнення всіх затриманих в адміністративному порядку під час акцій останніх днів у Тбілісі.

Як повідомляє проєкт Радіо Свобода «Ехо Кавказу», частину протестувальників звільнили у зв’язку із закінченням терміну перебування у слідчому ізоляторі, інших суд уже оштрафував.

На мітингах було заарештовано понад 130 людей, більшість із них в адміністративному порядку, тобто за спротив міліції та дрібне хуліганство. МВС називає дати затримання – 7 та 8 березня.

Після першої заяви одразу з’явилося уточнення: із 133 затриманих на акціях 7-8 березня, звільнено 132. Одна людина залишається під вартою – стосовно неї ведеться справа за статтею Кримінального кодексу. Йдеться про звинувачення у нападі на поліцейських.

Повідомлення МВС наразі перевіряють правозахисні організації – справи більшості затриманих вели їхні адвокати, пише агентство «Новини-Грузія». Також є повідомлення про те, що з частиною людей, які ходили на акції, досі не можуть зв’язатися їхні родичі – ця інформація також перевіряється.

 

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading