Posted by on 01/06/2023

Російський мільярдер Роман Абрамович на початку 2022 року більшість своїх активів передав дітям, пише видання The Guardian.

Видання вказує, що дані надійшли з витоку інформації кіпрської компанії MeritServus, яка понад 20 років управляла активами Абрамовича. Сама компанія відмовилася від коментарів, посилаючись на європейські правила захисту персональних даних, а також кіпрські закони про трасти, засновані на прецедентному праві Великобританії.

Читайте також: Канада з Абрамовича розпочинає конфіскацію активів олігархів РФ – МЗС

За три тижні до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року ключові офшорні трасти були реорганізовані таким чином, щоб передати сімом дітям Абрамовича активи, вартістю не менше чотирьох мільярдів доларів. Серед нової власності дітей, молодшому з яких дев’ять років, – акції великих російських компаній і, наприклад, суперяхта Eclipse. Тепер в активах цих трастів частки дітей Романа Абрамовича становлять від 51 до 100 відсотків, що, на думку опитаних експертів The Guardian, може ускладнити виконання санкцій проти мільярдера і навіть зірвати заморозку його активів.

Роман Абрамович перебуває під санкціями США, Євросоюзу, Великобританії та Канади.

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading