Posted by on 07/06/2022

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що пріоритетом для України залишається «безпека неба», є теоретичне підтвердження постачання відповідних оборонних систем до України.

«Як би не розгорталася війна на полі бою, але пріоритет – можливо, я дуже наполегливий – але все ж таки безпека неба. І вже ніхто не чекає на ту чи іншу авіацію, але ми всі розраховуємо і маємо підтвердження, поки що теоретичне, але розраховуємо на прибуття в Україну потужних air defense system (система ППО)», – заявив він на брифінгу з прем’єр-міністром Міхалом Мартіном у Києві.

За його словами, від таких поставок, які зможуть убезпечити від ракетного обстрілу, залежатиме і швидкість повернення до України вимушених переселенців.

«Це важливо. Тому що це дасть можливість повернутися додому жінкам, дітям. Дітям потрібно до шкіл, дорослим – до університетів, на роботу тощо. Можна довго говорити – які конкретно системи потрібні, скільки – все це є, все це передано дуже і дуже давно всім нашим партнерам», – додав він.

За даними Володимира Зеленського, станом на 27 червня Росія застосувала проти України вже майже 2800 різних крилатих ракет.

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading