Posted by on 02/18/2021

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс оголосив, що включив російського телеведучого Володимира Соловйова до списку осіб, перебування яких на території країни небажане. «Для Латвії неприйнятна глорифікація нацизму в будь-якій формі», – написав Рінкевичс.

Володимир Соловйов повідомив російській державній інформагенції «РИА Новости», що обговорить із адвокатом позов до суду через заборону на в’їзд до Латвії.

Раніше цього місяця в ефірі програми «Вечір із Володимиром Соловйовим» на телеканалі «Россия 1» телеведучий назвав Адольфа Гітлера «сміливою людиною», яка «не косила від армії» і «воювала відважно під час Першої світової війни». При цьому Соловйов протиставив Гітлера російському опозиціонеру Олексію Навальному, назвавши його «гульфікфюрером» – зі слів телеведучого виходить, що він підозрює Навального в тому, що той боявся служити в армії.

Слова про хоробрість Гітлера пролунали, коли Соловйов розміркував про те, чому він не поважає Навального. «У нього антисемітизм на тваринному рівні. Може, мені і до Гітлера ставитися з повагою?» – сказав телеведучий, після чого почав говорити про сміливість штандартенфюрера СС Отто Скорцені і самого нацистського фюрера. У бесіді з РБК він сказав, що мав на увазі, що сміливість Скорцені та Гітлера їх не виправдовує, а значить, і виправдання нацизму в його словах не було.

Соловйов 2 роки тому, після розслідування Олексія Навального, підтвердив, що у нього є нерухоме майно і посвідка на проживання в Італії. Ця країна, як і Латвія, входить до Євросоюзу і до Шенгенської зони. Але кожна країна ЄС має право запроваджувати власні обмеження на в’їзд іноземців.

 

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading