Posted by on 09/08/2020

Адвокат Микола Полозов заявив, що в анексованому Криму не зацікавлені в отриманні реальних свідчень від голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, якого судять на півострові заочно. Про це Полозов сказав в ефірі Радіо Крим.Реалії.

«Оскільки зараз Рефата Чубарова судять заочно, обвинувачення не зацікавлене в тому, щоб він давав будь-які свідчення. При цьому в разі винесення заочного вироку і якщо голова Меджлісу коли-небудь постане перед російським судом, вони будуть змушені починати весь процес заново. Зараз же у російських правоохоронних органів стоїть завдання якомога швидше прогнати через суд цю об’ємну справу, і вони не зацікавлені в дачі обвинуваченим свідчень у будь-якому вигляді», – сказав Полозов.

У Сімферополі 23 липня в суді почався розгляд по суті кримінальної справи стосовно голови Меджлісу кримських татар Рефата Чубарова. Судові пристави не пустили слухачів на засідання і в будівлю суду, повідомляли активісти ініціативи «Кримський процес».

Останнє засідання у цій справі, як повідомив представник суду, проходило за відсутності підсудного, присутні «прокурор, призначений захисник і потерпілі у кримінальній справі».

Як пояснив раніше Полозов, його не допустили до захисту Чубарова в цій справі, пославшись на «конфлікт інтересів».

Наприкінці березня цього року Слідком Росії в Криму заочно висунув обвинувачення голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову. Кримінальні справи порушені за ч. 1 ст. 212 (організація масових заворушень), ч. 2 ст. 280.1, ч. 1 ст. 280.1 КК Росії (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії).

Чубаров зазначив, що російська влада «почала чергову хвилю репресій проти кримськотатарського народу».

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова назвала цю справу незаконною і назвала це «ще одним із різновидів репресій проти корінного народу Криму».

Прокуратура АРК відкрила провадження через кримінальну справу, яку порушили російські слідчі щодо Чубарова.

 

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading