Posted by on 08/13/2020

Сотні людей зібралися 13 серпня під стінами посольства Білорусі в Києві на знак підтримки мирних протестувальників у Мінську й інших білоруських містах, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. 

Організатором акції виступила правозахисна організація Amnesty international. 

Люди принесли із собою плакати, білоруську символіку та муляж поліцейських щитів. 

 

Активісти запалили димову піротехніку (біло-червоно-білий дим), скандуючи «Живе Білорусь» і закликали припинити міліцейське насильство проти протестувальників у Білорусі.

 

Крім того, на акції були присутні народні депутати від партії «Голос». Зокрема, Інна Совсун заявила, що її політична сила почала процес реєстрації проєкту постанови Верховної Ради про невизнання виборів у Білорусі і буде вимагати скликання позачергового засідання парламенту з цього приводу.

На даний час у Верховній Раді немає зареєстрованих проєктів постанов щодо ситуації в Білорусі.

 

У Мінську й інших містах Білорусі від вечора 9 серпня тривають акції протесту. Люди протестують проти результатів виборів президента, на яких, за офіційними даними, перемогу здобуває чинний голова держави Олександр Лукашенко. Він є президентом Білорусі вже 26 років.

Люди заявляють, що результати виборів, за якими Лукашенко отримав 80% голосів, а його головна конкурнентка Світлана Тихановська – 10%, були сфальсифіковані.

Силовики жорстоко розганяють демонстрантів, б’ють їх, застосовують гумові кулі, кийки, водомети, сльозогінний газ.

Західні лідери закликали владу Білорусі зупинити насильство.

 

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading