Posted by on 06/11/2020

Влада Німеччини заявила, що отримала офіційне повідомлення про можливе часткове виведення американських військових, що перебувають на території країни. Цей крок викликав занепокоєння як такий, що надсилає хибний сигнал Росії і шкодить безпеці НАТО.

Цій заяві уряду ФРН від 10 червня передували повідомлення в ЗМІ про те, що президент США Дональд Трамп розпорядився вивести до 15 тисяч із приблизно 34,5 тисячі американських солдатів, дислокованих у Німеччині. 

Білий дім і НАТО від коментарів утрималися.

Як заявили у Берліні, федеральне керівництво дійсно було проінформоване про такі можливі дії США. «Але наскільки нам відомо, остаточного рішення поки що немає», – наголосили у пресслужбі канцлера Анґели Меркель.

 

Минулого тижня газета The Wall Street Journal написала, що Трамп планує вивести з Німеччини 9,5 тисячі американських військових. Журнал Der Spiegel повідомив, що країну пізніше в цьому році можуть залишити від п’яти до 15 тисяч солдатів США.

Міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер висловила думку, що якщо Вашингтон реалізує цей план, то він здебільшого негативно відіб’ється на НАТО, до якого входять і Сполучені Штати.

9 червня 22 членів Республіканської партії США, що входять у комітет Палати представників із питань збройних сил, заявили у відкритому листі, що інформація про намір Білого дому значно скоротити базованих в Європі американських солдатів викликає у них стурбованість.

У Німеччині базується найбільша кількість військовослужбовців зі США, ніж в будь-якій іншій країні Європи. Дональд Трамп після того, як став президентом, неодноразово критикував Німеччину й інші європейські країни за недостатні витрати на потреби оборони.

 

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading