Posted by on 03/06/2019

Північна Корея відновлює частково демонтовані споруди на ракетному полігоні на західному узбережжі країни, повідомляють американські аналітики, які проаналізували дані супутникової зйомки. 

Цей полігон використовувався для випробувань міжконтинентальних балістичних ракет.

У лічені дні був відновлений стенд для випробування ракетних двигунів і приміщення для збірки ракет-носіїв. До такого висновку дійшли співробітники Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні Джозеф Бермудес і Віктор Ча. 

Ці роботи, ймовірно, були проведені після закінчення безрезультатної зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чем Ина в Ханої 28 лютого.

Влада Північної Кореї почала демонтаж незабаром після закінчення першої зустрічі Трампа і Кіма в червні минулого року в Сінгапурі у відповідь на прохання з боку Дональда Трампа довести справою готовність до денуклеаризації Корейського півострова. 

Кількома місяцями пізніше Пхеньян запевнив Сеул в своїй готовність повністю закрити випробувальний полігон. 

Помічник президента Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон напередодні заявив, що США готові до посилення режиму санкцій щодо Пхеньяна, якщо Північна Корея не відмовиться від своєї ядерної програми.

 

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading