Posted by on 08/08/2018

Естонські військові вертольоти шукають ракету після того, як її 7 серпня над південними районами країни випадково запустив іспанський винищувач, який бере участь у тренувальній місії НАТО.

Ракета класу «повітря-повітря» Амраам» має діапазон 100 кілометрів і має вбудовану функцію самознищення, але представники влади заявили, що вона може здетонувати на землі. Вони сказали, що ракета була запущена біля південно-східного міста Отепя.

Головнокомандувач Військово-повітряних сил Естонії Рівоу Валґе заявив, що ракета перевозить від 5 до 10 кілограмів вибухових речовин.

Було розпочато розслідування того, як іспанські реактивні літаки Eurofighter, які забезпечують безпеку в Прибалтиці разом з іншими силами НАТО, розташованими в Литві, могли випадково випустити ракету.

Прем’єр-міністр Естонії Юрі Ратас на своїй сторінці в Facebook написав – «дякую Богові», що немає жертв внаслідок цього інциденту.

Іспанське міністерство оборони заявило, що розслідує цю ситуацію і повідомило, що ракета не потрапила в жодне повітряне судно та «не спричинила шкоди».

Читайте також: В Естонії стартують найбільші військові навчання від 1991 року

Прибалтійські країни Естонії, Латвії та Литви не мають своїх реактивних винищувачів, що робить їх залежними від інших партнерів НАТО для забезпечення безпеки повітря. 

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading