Posted by on 08/02/2018

Національна поліція України повідомляє, що від початку року поліцейські отримали понад 1,5 тисячі неправдивих повідомлень про замінування.

При цьому за весь 2017 рік було зареєстровано 700 таких повідомлень, повідомив 2 серпня перший заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами, такі злочини є найбільш характерними для великих міст України. Найбільше неправдивих повідомлень про замінування у цьому році, за даними поліції, зареєстровано у Харкові – майже тисячу. На Львівщині зареєстровано 155 анонімних повідомлень, у Києві – 122, в Одеській області – 40, у Дніпропетровській – 33.

Найчастіше «мінуються» магазини і торговельно-розважальні центри, а також підприємства, установи й організації, приміщення органів влади.

«Більшість відповідних повідомлень надходить на електронні адреси – 985 випадків з 1,5 тисячі. При цьому значна кількість ip-адрес відправників зареєстрована на території Російської Федерації», – повідомив Аброськін.

За його словами, реагування на неправдиві повідомлення про замінування забирає значні ресурси.

У липні поліція Києва повідомила про затримання чоловіка, підозрюваного в неправдивому повідомленні про нібито закладену вибухівку на станції метро «Лівобережна». Йому загрожує до восьми років за ґратами.

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading