Posted by on 08/01/2018

Офіційний представник Державного департаменту США Гізер Науерт відмовилася прокоментувати повідомлення американської газети про можливе виробництво балістичних ракет у Північній Кореї.

«Стосовно цих конкретних повідомлень, я їх бачила, нам добре відомо про ці повідомлення, це питання розвідки, і я не можу коментувати», – сказала вона 31 липня.

При цьому, за словами Науерт, у Держдепартаменті виходять із тих зобов’язань, які голова КНДР Кім Чен Ин дав президентові Дональду Трампу щодо денуклеаризації.

Напередодні американська The Washington Post із посиланням на джерела в спецслужбах повідомила, що розвідувальна інформація, включаючи дані аерофотозйомки, вказує на те, що в Північній Кореї на заводі в передмісті Пхеньяна ведуться розробки однієї або двох нових міжконтинентальних балістичних ракет, здатних досягти США.

Читайте також: Помпео: Північна Корея досі виробляє паливо для ядерної бомби

Ця інформація з’явилася на тлі потепління відносин між США і Північною Кореєю після червневої зустрічі лідерів обох країн.

Після саміту Дональда Трампа і Кім Чен Ина в Сінгапурі обидва пообіцяли працювати над питанням денуклеаризації Корейського півострова.

Проте, коли і як Пхеньян відмовиться від ядерної зброї, вони не уточнили. Невідомо також, як цей процес перевірятимуть.

Північна Корея, яка швидко розвинула свою ядерну програму за останні два роки, провела в цілому шість ядерних випробувань.

 

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading