Posted by on 08/29/2023

В американському Інституті вивчення війни (ISW) звертають увагу на те, що армії РФ не вистачає піхоти, зокрема у складі повітряно-десантних військ, на які як «елітну силу» покладається військове керівництво, коли йдеться не лише про оборону, а й про наступ.

«Російське військове командування постійно покладалося на формування повітряно-десантних військ як на наступальну, так і оборонну силу, втім вони, напевно, втратили високий оперативний темп. Деградація цих сил, ймовірно, послабить здатність Росії підтримувати складні оборонні операції та майже напевно завадить будь-якому наміру Росії відновити масштабні наступальні операції, які в основному покладаються на відносно елітну піхоту, якої Росії зараз не вистачає», – вважають аналітики у своєму черговому звіті.

В ISW кажуть, що російське військове командування продовжує розгортати повітряно-десантні війська «для захисту вразливих позицій від українських контрнаступів». Зокрема йдеться про підрозділи 76-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії поблизу Роботиного. Їх, ймовірно, перекинули, з району Кремінної Луганської області.

«ISW і раніше відзначав, що частини майже всіх російських формувань «ВДВ» діють у районах, де українські сили проводять контрнаступальні операції, і ця побічна передислокація додатково свідчить про те, що російські сили можуть використовувати відносно елітні підрозділи для посилення критичних ділянок лінії фронту», – йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони,  після звільнення Роботиного на Запоріжжі ЗСУ продовжили просування в цьому районі.

За даними зведення Генштабу ЗСУ, сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Запорізькому напрямку, зокрема, на Мелітопольському, «закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби».

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading