Posted by on 12/01/2020

Український державний «Ощадбанк» критикує рішення Верховного суду України, «яке може стати на заваді отриманню компенсації від РФ за втрати в Криму».

У банку стурбовані ситуацією, що склалася навколо процедури виконання в Україні рішення Міжнародного комерційного арбітражу – Арбітражного трибуналу в справі за позовом «Ощадбанку» до Російської Федерації, відповідно до якого банку присуджено компенсацію більше 1,3 млрд доларів США.

У банку заявили, що Верховний суд прийняв до розгляду апеляційну скаргу ПРАТ «Фортуна» на ухвалу Київського апеляційного суду, згідно з якою «Ощадбанку» наданий дозвіл на примусове виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу.

«На нашу думку, це рішення Верховного суду не відповідає чинному законодавству через недотримання процесуальних строків, а також через те, що скаргу подано особами, які не брали участі у справі та не мають права оскаржувати відповідний дозвіл. Фактично йдеться про те, що державний банк відсторонюють від розподілу коштів, отриманих після продажу 99,77% акцій «Промінвестбанку», – заявили в «Ощадбанку».

Там скаражаться, що виконання рішення арбітражу на суму більш як 1,3 млрд доларів США під загрозою зупинки.

«Ощадбанк», 100% акцій якого належить державі, у результаті неправомірних дій може втратити суму, що становить більш як 200 млн грн», – зазначили в державному банку.

Верховний суд наразі не коментував рішення «Ощадбанку».

 

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading