Posted by on 04/23/2019

Росія спустила на воду атомний підводний човен спеціального призначення, який, як вважають, здатний нести підводні безпілотні літальні апарати, оснащені ядерними зарядами.

Субмарину «Белгород» презентували 23 квітня в північно-західному російському місті Северодвинськ. За запуском стежив президент Росії Володимир Путін через відеозв’язок у Санкт-Петербурзі.

Російське державне агентство новин ТАСС повідомило, що робота над розробкою субмарини триватиме, а наступного року почнуться випробування з метою введення судна в експлуатацію до кінця 2020 року або на початку 2021 року.

Читайте також: Ядерні погрози Путіна змушують бути напоготові не лише США, а й Україну

За повідомленням, підводний човен, довжиною 184 метри, зможе нести шість дронів. Як очікують, безпілотники будуть введені в експлуатацію 2027 року, повідомляють ЗМІ з посиланням на дані американської розвідки.

Спорудження субмарини почалося 1992 року, але кілька разів відкладалося через фінансування.

Журналістам не дозволили фотографувати чи знімати субмарину.

У зверненні 1 березня 2018 року Путін заявив про новітні розробки в галузі стратегічних озброєнь Росії, зокрема, балістичні та крилаті ракети, здатні обходити системи ПРО і ППО.

А в зверненні 20 лютого президент Росії оголосив, що перша субмарина, здатна нести ці ракети (відомі як «Посейдон») буде спущена на воду до літа.

 

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading