Posted by on 08/05/2018

У Марбельї, на півдні Іспанії, затримали і взяли під варту трьох кримінальних авторитетів з країн колишнього СРСР: їх звинувачують у замаху на вбивство, фальсифікації документів та членстві у злочинній організації. Відео затримання їх в кафе оприлюднила поліція цієї країни. 

Затримання відбулося, за даними іспанської поліції, коли кримінальні авторитети обговорювали план вбивства одного із членів клану конкурентів.

Серед учасників «сходки», як повідомляє DW з посиланням на поліцію Іспанії, були двоє представників грузинських кланів, які в останні роки координували дії вихідців з Росії, при цьому одного із затриманих вважають третьою за значимістю людиною у «російській мафії».

За даними поліції, затримані мали намір відтворити кримінальну структуру, яка була ліквідована у червні 2017 року. Тоді правоохоронці заарештували 129 підозрюваних, проте вже у липні знову почалося розслідування, оскільки у Марбельї були виявлені сліди одного з кримінальних авторитетів, який керував ліквідованим угрупованням з Литви.

Йдеться про «одного з найважливіших «злодіїв в законі» у Європі», зазначає поліція. 

На початку лютого 2018 року депутат Держдуми Росії Владислав Резник і ще 17 підозрюваних осіб постали перед судом в Іспанії за звинуваченням у відмиванні грошей для двох російських мафіозних банд. Про так звану «справу російської мафії в Іспанії» стало відомо в 2008 році, після того як в Іспанії було заарештовано кілька росіян, підозрюваних із зв’язками з «Тамбовським ОЗУ».

Posted in: Новини, Світ

comments

be the first to comment

залишіть свій коментар:



                 


Discover more from LINE UA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading